NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

De afmetingen waar u rekening mee moet houden bij een boxspring kopen

2 Minuten lezen
afmeting boxspring

Een boxspring kopen is niet iets wat u dagelijks doet voor de inrichting van uw woning. U weet hierdoor waarschijnlijk niet waar u rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een nieuw bed. Zo moet u denken aan de kwaliteit van het bed, de uitstraling, het matras, maar ook de afmetingen zijn belangrijk. Om u te helpen worden hier de belangrijkste afmetingen besproken waar u rekening mee dient te houden wanneer u een boxspring koopt voor in huis.

Afmetingen van boxsprings 

Wanneer u een boxspring wil kopen, moet u weten dat er verschillende afmetingen zijn voor de bedden. Zo zijn de boxsprings vaak verkrijgbaar in de volgende breedtematen: 100cm, 140cm, 150cm, 160cm, 180cm en 200cm. Deze maten zijn onder te verdelen over drie categorie├źn:

  • Eenpersoons 
  • Twijfelaars
  • Tweepersoons

Ook in de lengte kunnen de bedden in lengte verschillen. Over het algemeen worden de bedden geleverd met een lengte van 200 en 210 cm. Het is verstandig om vooraf uw slaapkamer op te meten en te visualiseren hoeveel ruimte het bed uiteindelijk in beslag gaat nemen in uw huis.

Wanneer koopt u een boxspring met de juiste afmeting?

Wilt u graag weten welke afmeting uw boxspring moet hebben om te voldoen aan uw eisen? Om hierachter te komen, moet u zich afvragen met hoeveel personen er in het bed geslapen gaat worden en moet u de lengte van deze personen weten. Dit is goed om te weten voordat u een boxspring voor uw woning gaat kopen.

Een boxspring met een breedte van 100 t/m 140 cm worden gebruikt als een 1-persoonsbed. Een twijfelaar heeft een breedte van 140 of 150 cm. Dit is ruim bed voor iemand die alleen slaapt. Indien er een tweede persoon bij komt, wordt het wel wat krap. Het is aan te raden om dan voor een 2-persoonsbed te kiezen. Deze bedden hebben een afmeting van 160 t/m 200cm. Bij 160 cm heeft u prima de ruimte voor twee personen en bij 200 cm in de breedte, heeft u een kingsize boxspring met veel ruimte voor beide personen. 

Afmetingen van uw huis

Een veel voorkomend probleem bij een boxspring kopen voor een krap huis is dat het vaak lastig is om het bed in de slaapkamer te krijgen. De geleverde onderdelen zijn groot van stuk en passen vaak lastig door ramen, deuren en door het trapgat. Om problemen te voorkomen is het aan te raden om voordat u een boxspring koopt, de maten van de deuren, ramen en het trapgat op te meten. Zo kunt u er achter komen hoe u de boxspring op een veilige en passende manier in de slaapkamer kunt krijgen.

Gerelateerde berichten
Slapen

Ledverlichting in de slaapkamer

2 Minuten lezen
Ledverlichting kan op verschillende manieren in de slaapkamer worden gebruikt om de sfeer en functionaliteit te verbeteren. Er zijn volop voorbeelden te…
Slapen

Is een verzwaarde deken geschikt voor u? De voor- en nadelen afwegen

6 Minuten lezen
Verzwaarde dekens worden steeds populairder voor mensen die op zoek zijn naar een meer rustgevende nachtrust. Omdat ze angst en slapeloosheid kunnen…
Slapen

De juiste temperatuur om te slapen

5 Minuten lezen
Hebt u het midden in de nacht wel eens zo warm gehad dat u niet kon slapen, of zo koud dat u…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *