NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Verhuizen

Waarom wonen in een dorp?

2 Minuten lezen

Voor mensen die hun hele leven al in de stad wonen is het misschien lastig te begrijpen waarom mensen graag in een dorp wonen. Maar misschien is in een dorp wonen zonder dat je het wist juist wel iets voor jou. In dit artikel vertellen we de voordelen van het wonen in een dorp. Maar ook de nadelen, waardoor je juist in de stad wil blijven. Wil je toch gaan verhuizen naar een rustig dorpje? Dan kan je je door Verhuizer Den Haag laten helpen.

De rust

Een groot verschil tussen wonen in een dorp en een stad, is dat er in een dorp op alles manieren meer rust is. Zo zijn er veel minder mensen op straat, en zijn er veel minder auto´s op de weg. Naast dat dit gewoon een bepaalde rust geeft, heeft het ook directe voordelen. Omdat er minder auto´s op de weg zijn kun je veel makkelijker je kinderen buiten laten spelen. Ook kan je gemakkelijker overal gratis je auto parkeren. Daarnaast hoef je in minder lang in de rij te staan in de winkels. Maar sommige mensen houden juist heel erg van drukte om zich heen. Als je niet alleen in een rustige omgeving wilt gaan wonen, maar ook je woonplek zelf wilt aanpakken kan je Huisontruiming Leiden inhuren om alle overbodige spullen die je hebt te verwijderen.

Ons kent ons

Iets anders wat je in een dorp veel meer hebt dan in een stad is het ons kent ons. Het is een bepaald gevoel van gemeenschap wat je in een stad niet hebt omdat een stad veel anoniemer is. Wanneer je in de stad in een winkel loopt, staat die vol met mensen die je nog nooit gezien hebt. In een dorp ken je de mensen achter de kassa en waarschijnlijk ook meerdere mensen die in de winkel lopen. Omdat je altijd dezelfde mensen zien creëert dit een gevoel van gemeenschap. Je groet ook heel veel mensen op straat en maakt sneller met iemand een praatje. Als je jouw nieuwe woning komt betrekken en je de meubels niet door de trap of voordeur krijgt, maar wel door het dakraam kan je Verhuisliftdenhaag.nl inschakelen en zullen je nieuwe buren ongetwijfeld een handje willen helpen.

Minder criminaliteit

Of er percentueel in een dorp echt minder criminaliteit is als in een stad verschilt natuurlijk per regio. Maar iedereen weet dat er in een grote stad als Amsterdam veel meer criminaliteit plaatsvindt zoals drugshandel, inbraken en zakkenrollers. Ook zie je in een stad toch meer zwervende mensen en louche figuren. Een reden dat er in een dorp minder criminaliteit is, is omdat er een hogere mate van sociale controle is. Iedereen kent elkaar en dus weet iedereen meteen wie je bent, als je een misdaad begaat. 

Weinig kansen

Een van de grootste redenen dat mensen, en dan vooral jongeren, vanuit dorpen vertrekken naar de stad is omdat er veel meer kansen liggen in een stad. Wil jij een goede opleiding gaan doen? dan moet je naar de stad. Wil je meer kans op een goede baan? Ook dan zal je naar de stad moeten gaan. Er zijn over het algemeen gewoon een stuk minder kansen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen in een dorp. 

Minder uitgaansgelegenheden

Een ander nadeel waardoor ook veel mensen naar de stad trekken is voor de uitgaansgelegenheden. In een dorp heb je een paar kroegen en een paar restaurants, maar daar houdt het wel bij op. In een stad heb je een veel grotere variatie aan kroegen, barretjes, clubs, bioscopen, restaurants en ga zo maar door. In een stad is op dat gebied echt wel veel meer te beleven.

Nu weet je wat de grootste verschillen zijn tussen een dorp en een stad. Zou in een dorp wonen iets zijn voor jou?

Gerelateerde berichten
Verhuizen

Verhuismaterialen voor een woningontruiming

3 Minuten lezen
Er zijn verschillende soorten verhuismaterialen die kunnen helpen bij een woningontruiming. Hier zijn enkele voorbeelden: De verhuisdoos: het doorsnee verhuismiddel Verhuisdozen: Verhuisdozen…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *