NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Kies het juiste dekbed voor op een boxspring

2 Minuten lezen
boxpsring met dekbed

Slapen is van groot belang voor ons dagelijkse functioneren en onze gezondheid. Daarom moet u voor een goed bed in huis kiezen. Een boxspring is een van de bedden die het beste slaapcomfort kan bieden. Dit komt door de goede vering en de mogelijkheid om een topper bovenop uw matras te plaatsen. Maar naast een goed bed in huis is ook het dekbed erg belangrijk. Maar waar moet u op letten bij het kopen van een dekbed voor bij een boxspring? Wij vertellen u de belangrijke factoren.

Het materiaal van dekbedden voor op een boxspring

Als u een goede en comfortabele boxspring heeft, wilt u ook dat het dekbed goed is. Het allerbelangrijkste is het materiaal van uw dekbed. Dit bepaald namelijk de dikte, de warmte en de ventilatie van het dekbed. Daarom worden hier de meest voorkomende materialen voor dekbedden voor uw woning besproken.

Naast een mooie uitstraling met een goede kwaliteit dekbed wil je ook dat de slaapkamer is aangekleed. Met een salontafel industrieel heb je al een goed begin.

Een donzen dekbed voor bij uw boxspring

Een populair materiaal voor dekbedden is dons. Dit materiaal is namelijk goed in het doorlaten van vocht. Wanneer u in de nacht veel transpireert, kan dit materiaal het vacht goed weg voeren. Daarnaast is dons geschikt om warmte goed vast te houden. Hierdoor zult u het in de nacht niet snel koud krijgen. Ook is dons een materiaal wat goed om u en om uw boxspring heen valt. Waardoor er niet snel koude lucht onder het deken komt.

Dons is over het algemeen wel wat duurder, maar is wel een waardige investering voor uw woning. Daarnaast is het een dierlijk product, waar niet iedereen van houd of allergisch voor kan zijn. Ook zijn dekbedden van dons lastig te wassen en te drogen. Dit maakt het slapen op een boxspring minder hygiƫnisch.

Synthetische dekbedden

Het grootse voordeel van synthetische dekbedden is dat het relatief goedkoop is. Ook kan het gemakkelijk gewassen worden op 60 graden. Dit maakt dat deze stof zeer geschikt is voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt. 

Dit materiaal laat minder goed vocht minder goed weg trekken en kan hierdoor plakkerig aanvoelen als u op uw boxspring onder een synthetisch dekbed ligt. Ook houdt dit materiaal warmte minder goed vast dan een donzen dekbed. Het ligt er maar net aan wat u wilt in huis.

Andere soorten dekbedden voor uw boxspring

Bovengenoemde zijn de populairste materialen voor een dekbed voor op uw boxspring. De andere materialen zijn vaak wat duurder. Zo kunt u ook uw boxspring bedekken met een dekbed van wol, katoen, tencel, bamboe en kamelenhaar. Elk materiaal heeft zo haar eigen voor en nadelen. Wanneer u geen donzen of synthetisch dekbed wilt, kunt u zich meer verdiepen in deze materialen. Natuurlijk heb je ook diverse materialen nodig bij bijvoorbeeld een verbouwing. Hiervoor kun je voor al je duurzaam loodgietersmateriaal terecht bij de webshop van Loodgietshop.

De dekbedmaten voor op een boxspring

Wanneer u een boxspring heeft gekocht en er een bijpassend dekbed wilt kopen, moet u goed op de afmeting van het bed letten. Aan de hand van deze afmeting, kunt u bepalen hoe groot uw dekbed moet zijn. Wanneer u een dekbed koopt voor op uw boxspring, moet u de volgende regel onthouden: een dekbed moet de afmeting van uw bed hebben, plus 20cm. Veel plezier met het inrichten van uw woning.

Gerelateerde berichten
Slapen

Ledverlichting in de slaapkamer

2 Minuten lezen
Ledverlichting kan op verschillende manieren in de slaapkamer worden gebruikt om de sfeer en functionaliteit te verbeteren. Er zijn volop voorbeelden te…
Slapen

Is een verzwaarde deken geschikt voor u? De voor- en nadelen afwegen

6 Minuten lezen
Verzwaarde dekens worden steeds populairder voor mensen die op zoek zijn naar een meer rustgevende nachtrust. Omdat ze angst en slapeloosheid kunnen…
Slapen

De juiste temperatuur om te slapen

5 Minuten lezen
Hebt u het midden in de nacht wel eens zo warm gehad dat u niet kon slapen, of zo koud dat u…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *