Kies het juiste dekbed voor op een boxspring

Slapen is van groot belang voor ons dagelijkse functioneren en onze gezondheid. Daarom moet u voor een goed bed kiezen. Een boxspring is een van de bedden die het beste slaapcomfort kan bieden. Dit komt door de goede vering en de mogelijkheid om een topper bovenop uw matras te plaatsen. Maar naast een goed bed is ook het dekbed erg belangrijk. Maar waar moet u op letten bij het kopen van een dekbed voor bij een boxspring? Wij vertellen u de belangrijke factoren.

Het materiaal van dekbedden voor op een boxspring

Als u een goede en comfortabele boxspring heeft, wilt u ook dat het dekbed goed is. Het allerbelangrijkste is het materiaal van uw dekbed. Dit bepaald namelijk de dikte, de warmte en de ventilatie van het dekbed. Daarom worden hier de meest voorkomende materialen voor dekbedden besproken.

Een donzen dekbed voor bij uw boxspring

Een populair materiaal voor dekbedden is dons. Dit materiaal is namelijk goed in het doorlaten van vocht. Wanneer u in de nacht veel transpireert, kan dit materiaal het vacht goed weg voeren. Daarnaast is dons geschikt om warmte goed vast te houden. Hierdoor zult u het in de nacht niet snel koud krijgen. Ook is dons een materiaal wat goed om u en om uw boxspring heen valt. Waardoor er niet snel koude lucht onder het deken komt.

Dons is over het algemeen wel wat duurder. Daarnaast is het een dierlijk product, waar niet iedereen van houd of allergisch voor kan zijn. Ook zijn dekbedden van dons lastig te wassen en te drogen. Dit maakt het slapen op een boxspring minder hygiƫnisch.

Synthetische dekbedden

Het grootse voordeel van synthetische dekbedden is dat het relatief goedkoop is. Ook kan het gemakkelijk gewassen worden op 60 graden. Dit maakt dat deze stof zeer geschikt is voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt. 

Dit materiaal laat minder goed vocht minder goed weg trekken en kan hierdoor plakkerig aanvoelen als u op uw boxspring onder een synthetisch dekbed ligt. Ook houd dit materiaal warmte minder goed vast dan een donzen dekbed. 

Andere soorten dekbedden voor uw boxspring

Bovengenoemde zijn de populairste materialen voor een dekbed voor op uw boxspring. De andere materialen zijn vaak wat duurder. Zo kunt u ook uw boxspring bedekken met een dekbed van wol, katoen, tencel, bamboe en kamelenhaar. Elk materiaal heeft zo haar eigen voor en nadelen. Wanneer u geen donzen of synthetisch dekbed wilt, kunt u zich meer verdiepen in deze materialen. 

De dekbedmaten voor op een boxspring
Wanneer u een boxspring heeft gekocht en er een bijpassend dekbed wilt kopen, moet u goed op de afmeting van het bed letten. Aan de hand van deze afmeting, kunt u bepalen hoe groot uw dekbed moet zijn. Wanneer u een dekbed koopt voor op uw boxspring, moet u de volgende regel onthouden: een dekbed moet de afmeting van uw bed hebben, plus 20cm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *