NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Hoe kan je houten accessoires verwerken in je huis?

3 Minuten lezen
houten badkamerkast

Het is weer zo ver: je komt net thuis van de bouwmarkt of van een woonwinkel en je hebt jouw handen vol aan decoratie. Het idee was schitterend maar je loopt tegen de uitvoering aan. Waar zet je de accessoires neer?  Hoe breng je het mooi in het totaalplaatje en wat kun je doen om alles te verwerken zonder ruimte kwijt te raken? Zou je kiezen voor een houten gevelbekleding?

Ideeën opdoen voor de muur

Begin eerst met het schetsen van jouw ideeën. Dit kan je in jouw hoofd doen maar je kunt dit ook op papier doen of simpelweg door in jouw kamer te gaan puzzelen. Zorg dat je minstens drie ideeën hebt zodat je daar het beste idee uit kan pakken. Vergeet niet dat je meerdere ideeën met elkaar kunt combineren.

Maak gebruik van kleuren

Veel mensen maken zich zorgen om de kleuren van hun accessoires. Of het lijkt allemaal op elkaar of het is alsof er een regenboog is ontploft. Als je kiest voor houten accessoires, zijn er zo veel variaties in hout soorten dat je niet perse je accessoires hoeft te verven om een verschil in kleuren of tinten te zien. Om te zorgen dat je kamer er ruimer uit ziet, begin je al goed om voor neutrale, eventueel monochrome kleuren te kiezen. Dit is prima als basis om het vervolgens aan te vullen met meer gedurfde hout patronen.

Stel het samen met een compositie

Naast het maken van een keuze in houtkleuren, heb je ook te maken met het opstellen van je accessoires in je ruimte. Dit heet compositie. Als je compositie verwerkt in je inrichting, zorg je dat alles een geheel wordt. Want als alles een geheel wordt, is het ook fijner om ernaar te kijken. Je kan ervoor kiezen om het hoogste punt centraal in het beeld te doen. Als je andere accessoires naast het hoogste object doet, dusdanig dat je een “piramide” krijgt, kom je aan bij de driehoek compositie. Dit staat vaak geordend maar kan ook snel vervelen. Als je nou de kamer op splitst in een raster en de piramide langs de verbindingslijnen schuift, krijg je bijvoorbeeld dat het hoogste punt niet meer in het midden staat, maar meer richting de zijkant. Dit oogt al wat speelser. Zo breng je ook de aandacht naar een ander punt. Probeer zo te schuiven tot je een beeld krijgt dat voldoet aan jouw wensen. Wil je meer diepte in je kamer creëren, splits dan de piramide op zodat je twee hoogtepunten hebt. Deze punten staan nu aan de buitenkant in plaats van centraal. Pas ook hierbij op dat het er niet statisch uit ziet door in dit geval het dal te verschuiven. Zelfs als je deze punten niet toepast, kan de compositie prima in orde zijn. Stel dat je de objecten willekeurig naast elkaar neerzet, dan kun je een landschap creëren. Dit kun je ook benadrukken door de kleine objecten in de voorgrond te plaatsen met een andere opstelling dan op de achtergrond.

Zorg voor contrast

Wist je dat je door middel van kleuren en tinten ook diepte kunt maken in je kamer? Zelfs als je houten accessoires dezelfde basiskleur hebben, zijn er verschillende warmte tinten. Zet bijvoorbeeld de donkere objecten achterin en zet steeds lichtere objecten naar voren. Zo krijg je een lichtcontrast. Of als je een kleurcontrast wilt (ook dit zorgt voor leven in je kamer) zet je de koude en warme tinten  om en om naast elkaar. Zo springen de kleuren er echt uit. Is het contrast te hoog? Maak dan een kleurverloop om het contrast eruit te halen. Zo wordt het ook weer een geheel. En als je dacht dat dit het enige was dat je kunt doen voor contrasten, heb je het mis. Verschil in materiaal maar ook in structuur mag er zeker wezen! Breng je kamer tot leven door grove structuren naast fijne structuren neer te zetten. Zelfs in hout nerven kun je verschil zien tussen de grofheid. Wees niet bang en zet de accessoires met dikkere nerven naast de accessoires waar je het minder ziet. 

Resultaat

Experimenteer naar hartenlust en verschuif eens wat objecten. Verander je zomerinrichting bijvoorbeeld in een meer knusse winter setting. De lichtinval wisselt per seizoen dus maak hier gebruik van en pas je interieur hier op aan.

Gerelateerde berichten
Interieur

Abstracte kunst kopen

2 Minuten lezen
Ben je liefhebber van abstracte kunst? Wil je een afscheidscadeau collega online kopen? Wil je bronzen beelden veilig online kopen? Bij ons…
Interieur

3 handige woonaccessoires tips

1 Minuten lezen
Wil je jouw huis een nieuwe look geven maar heb je niet genoeg budget daarvoor? Geen paniek, er zijn veel verschillende manieren…
Interieur

Gebruikte bureaustoelen kopen voor op kantoor

2 Minuten lezen
Een bureaustoel is ontzettend belangrijk wanneer we voor langere tijd achter een bureau zitten. Met die reden is het dan ook belangrijk…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *