NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Gebruik groene stroom voor uw woning

2 Minuten lezen
stroomtorens boven meer

Grijze stroom zou verleden tijd moeten zijn, want het milieu verslechterd hierdoor!
Energieleveranciers die grijze stroom en gas aanbieden vervuilen het milieu. In deze blog lees je waarom je nog meer zou moeten kiezen voor groene stroom als het gaat om jouw energieverbruik in jouw woning. Gebruik verantwoorde stroom, ook als je bijvoorbeeld een laadpaal wilt kopen.

Groene stroom is beter voor het klimaat

Voor mijn eigen woning heb ik besloten om voor groene stroom te kiezen, want dit is veel beter voor het milieu. Bij energieleveranciers die grijze stroom aanbieden gebruik je namelijk elektriciteit die opgewekt is uit vervuilende (steen)kolen of gas. Deze stoffen veroorzaken CO2-uitstoot en die moeten we juist verminderen om de aarde niet op te laten warmen. Bij groene stroom komt er nauwelijks (of geen) C02 vrij, omdat deze energie is opgewekt uit schone, onuitputtelijke bronnen, zoals bijvoorbeeld de zon en de wind.

Zonnepanelen zijn hier een mooi voorbeeld van

Zonne-energie opwekken is dus een duurzame vorm van energie gebruik (groene energie). En vanuit een financieel oogpunt is dit zelfs een goede (lange termijn) investering. Met zonnepanelen op het dak van je woning kun je flink geld gaan besparen. Voorheen vonden sommige mensen zonnepanelen geen mooi gezicht, maar tegenwoordig zie je bijna in elke straat wel een huis met zonnepanelen op hun dak. In mijn ogen is de investering in een zonnepanelen dak installatie, een simpele, want ik zou dit altijd doen.

Energie verbruik dagelijks leven

In ons huishouden gebruiken we natuurlijk ook enorm veel energie. Desondanks ben ik van mening dat we gemakkelijk meer energie kunnen besparen (duurzamer kunnen zijn). Korter douchen, lampen uitzetten die we niet persé nodig hebben, de verwarming iets lager zetten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Als je echt een duurzame woning wilt hebben, kan je jouw woning laten isoleren en hier heb je enorm veel mogelijkheden. Een bijkomend voordeel van deze investeringen is dat je hoogstwaarschijnlijk subsidie erover krijgt van de overheid.

Kies voor groene stroom en verbeter het milieu

Eén van mijn grootste wensen is om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de voordelen van groene stroom t.o.v. grijze stroom. Het klimaat van onze planeet wordt teveel opgewarmd door alle C02 die vrijkomt en dit kunnen wij laten indammen door voor groene stroom te kiezen. Duurzaam wonen kun je door te investeren en jouw woning te laten isoleren. Een mooi voordeel is dat duurzame woningen meer waard zijn en dus is dit ook financieel gezien geen slechte keuze. Help jij mee aan een beter milieu? Kies dan voor groene stroom!

Gerelateerde berichten
Energie

Cv-ketels voor diverse huishoudens

4 Minuten lezen
Een betrouwbare en efficiënte cv-ketel is essentieel voor het verwarmen van onze huizen en het leveren van warm water. Met verschillende soorten…
Energie

De verschillende soorten radiatoren

4 Minuten lezen
Radiatoren zijn een geweldige manier om uw huis te verwarmen, maar met zoveel verschillende soorten waaruit u kunt kiezen, kunt u overweldigd…
Energie

Hoe kan je duurzaam energie opwekken

2 Minuten lezen
Heb je het in de winter ook altijd zo koud in huis? Het lijkt net alsof jouw verwarming niet mee wilt werken….
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *