NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Hoe kan je duurzaam energie opwekken

2 Minuten lezen
Zonne energie - zonnepanelen

Heb je het in de winter ook altijd zo koud in huis? Het lijkt net alsof jouw verwarming niet mee wilt werken. Ook al stel je de grades in, de warmte wilt gewoon niet in huis komen wanneer jij dat wilt. Misschien moet je warmte op een andere manier in huis brengen. Je vindt duurzaamheid erg belangrijk. Een pelletkachel is een duurzamere manier om warmte in huis te krijgen dan een normale kachel. Hoe wekt men eigenlijk op grote schaal duurzaam energie op?

Water in een waterrijk land

Nederland bestaan uit circa 20% uit water. Tevens ligt Nederland grotendeels aan het water. Water is een bron die eigenlijk onuitputtelijk is en nooit op zal gaan. Om deze reden is water een erg goede bron om energie uit op te wekken. Energie opwekken uit water is een methode die op dit moment nog niet erg vaak gebruikt wordt. Tijdens het energie opwekken komen er geen schadelijke stoffen vrij. Een nadeel van deze methode is dat er tijdens het proces veel vissen sterven. 

Wind en de windmolens

Energie opwekken uit wind is een van de methodes die het meest voorkomen in Nederland. Zo staan er ongeveer 2000 windmolens in Nederland. Deze dragen allemaal hun steentje bij aan het duurzaam energie opwekken. Net als water is dit wind een bron die nooit op zal gaan. Hiernaast is een heel groot voordeel van windenergie dat windmolens geen CO2 uitstoten. Windenergie is dus ook goed voor het behouden van het klimaat en om de klimaatverandering tegen te gaan.

Is zonne-energie wat voor Nederland?

Iets wat je dagelijks op daken terug ziet komen zijn zonnepanelen. Het fijne ook aan de zon als energiebron is dat de zon ook altijd aanwezig zal zijn. Tenzij het natuurlijk voor een langere periode gaat regenen dan gaat energie opwekken via de zon iets lastiger. Zonnepanelen vangen het zonlicht op om ze daarna om te zetten in stroom. Ook de zon als methode wekt geen CO2 op. Zonne energie bespaard je een hoop geld qua energiekosten en je komt ook nog eens in aanmerking voor subsidie van de overheid.

Energiebronnen

Je kan met behulp van water, wind en de zon op duurzame manieren energie opwekken. Deze bronnen zijn allemaal onuitputtelijk wat betekent dat er genoeg aanwezig is om iedereen zijn stroom duurzaam op te kunnen wekken. Hiernaast stoten deze bronnen weinig tot geen CO2 uit waardoor ze goed zijn voor het klimaat. Duurzame energiebronnen kunnen in het begin een investering zijn, maar op den duur zullen ze je veel geld gaan besparen.

Gerelateerde berichten
Energie

Cv-ketels voor diverse huishoudens

4 Minuten lezen
Een betrouwbare en efficiĆ«nte cv-ketel is essentieel voor het verwarmen van onze huizen en het leveren van warm water. Met verschillende soorten…
Energie

De verschillende soorten radiatoren

4 Minuten lezen
Radiatoren zijn een geweldige manier om uw huis te verwarmen, maar met zoveel verschillende soorten waaruit u kunt kiezen, kunt u overweldigd…
Energie

Gebruik groene stroom voor uw woning

2 Minuten lezen
Grijze stroom zou verleden tijd moeten zijn, want het milieu verslechterd hierdoor!Energieleveranciers die grijze stroom en gas aanbieden vervuilen het milieu. In…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *