NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Slaap meer en verbeter je gezondheid

2 Minuten lezen
gezondheid verbeteren slapen

Wist je dat enorm veel mensen in Nederland last hebben van slaapproblemen?
Een zware baan met veel stress kan je slaap verminderen. Slapen is dan weer heel belangrijk voor je gezondheid en je prestaties. Dat kan bijvoorbeeld op een boxspring 140×200. Deze blog is er voor mensen die moeite hebben met slapen en op zoek zijn naar goede oplossingen.

Bewegen en stressvrij naar bed gaan

Op mijn werk zit ik de hele dag achter mijn bureau en mijn laptop, daarom ga ik bij thuiskomst altijd een uurtje wandelen. Deskundigen vertellen ons namelijk dat we minimaal 30 minuten per dag moeten bewegen. Dit is goed voor ons en het hoeft dus niet persé sporten te zijn (als je daar bijvoorbeeld totaal niets mee hebt). Het uurtje lopen gebruik ik tegelijkertijd om mijn hoofd leeg te maken en zonder stress naar bed te gaan, hierdoor slaap ik gemakkelijker. Dus mijn eerste twee tips zijn om minstens 30 minuten per dag te gaan bewegen en een momentje voor jezelf te nemen om iets rustigs te doen en zo je hoofd leeg te maken. Dit kan je ook doen door naar klassieke muziek te luisteren of even te mediteren voor het slapen gaan. 

Koop een lekker bed

Mensen onderschatten het belang van een goede nachtrust. Je voelt je beter en je kan beter presteren als je goed slaapt, maar er zijn ook enorm veel nadelen als je niet goed slaapt. Je alertheid en je reactievermogen gaan achteruit en je zult vaker humeurig zijn. Een goed bed kan jouw slaap enorm verbeteren, want een bed moet voor ondersteuning zorgen. Ik heb zelf een enorm lekker bed gekocht, een boxspring. Deze elektrische boxspring was weliswaar prijzig, maar ik slaap de laatste tijd veel beter. Het is echt heerlijk om in mijn bed te liggen, zo zacht en goed voor mijn lichaam. Een echte aanrader als je moeite hebt met slapen.

Geef jezelf rust

Eerder heb ik het al gehad over de stress die we hebben en die niet goed voor ons als we willen gaan slapen. Je moet stress niet mee de slaapkamer innemen en niet gaan lopen piekeren in je bed, want dan zul je nooit in slaap vallen en krijg je last van slaaptekort. Mijn tip is om je telefoon op vliegtuigstand te zetten. We zijn namelijk de hele dag bezig met onze telefoon, op social media platformen en op whatsapp. Dit zijn veel prikkels voor ons hersenen en die hebben ook rust nodig.
Een voordeel van de vliegtuigstand is dat je niet gestoord kunt worden tijdens je slaap.

Slaap voldoende en slaap goed

In deze blog heb ik je een paar tips gegeven om je nachtrust te gaan verbeteren. Je moet jezelf rust geven in de slaapkamer en niet meer gaan piekeren, je moet gaan uitrusten. Overdag sporten of bewegen (minimaal 30 minuten) is een echte aanrader, want het is goed voor je gezondheid en je lichaam wordt dan uitgeput, waardoor je makkelijker in slaap zult vallen. De beste tip is ook gelijk de duurste tip, want daarvoor moet je een goed bed aanschaffen. Ik koos voor een elektrische boxspring en heb er nog geen moment spijt van gehad. Ik slaap de laatste tijd als een roos en voel me overdag ook top!

Gerelateerde berichten
Slapen

Ledverlichting in de slaapkamer

2 Minuten lezen
Ledverlichting kan op verschillende manieren in de slaapkamer worden gebruikt om de sfeer en functionaliteit te verbeteren. Er zijn volop voorbeelden te…
Slapen

Is een verzwaarde deken geschikt voor u? De voor- en nadelen afwegen

6 Minuten lezen
Verzwaarde dekens worden steeds populairder voor mensen die op zoek zijn naar een meer rustgevende nachtrust. Omdat ze angst en slapeloosheid kunnen…
Slapen

De juiste temperatuur om te slapen

5 Minuten lezen
Hebt u het midden in de nacht wel eens zo warm gehad dat u niet kon slapen, of zo koud dat u…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *