NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Een gezonder huis in 2020

2 Minuten lezen

De meeste mensen spenderen meer dan 50% van hun levensduur door in huis. Het is dus belangrijk dat je woning een veilige en gezonde omgeving is. Volgens wetenschappers, bepaalt je huis voor een groot deel je gezondheid. Hier krijg je van ons een aantal handige tips die je kunt toepassen om je huis gezonder te maken. Je kan voor iedere kamer een aparte set maatregelen nemen. In dit artikel zijn ze in een overzicht voor jou op een rijtje gezet: 

Algemeen

  • Wanneer je binnenkomt kan je het beste je schoenen uit trekken. Er komt via de schoenen iedere keer een hoeveelheid vuil van buiten naar binnen toe. Als je hierin voorzorgsmaatregelen treft scheelt dit je ook weer schoonmaakwerk. 
  • Installeer genoeg rook- en koolstofmonoxidemelders. Op elke verdieping moet je er minimaal 1 hebben voor een optimale veiligheid. 
  • Het is tevens zaak dat je voor een goede ventilatie zorgt. Met een goede doorstroom  in huis zorg je dat de lucht gezond blijft en het klimaat in huis leefbaar blijft. Als je de ramen van tijd tot tijd open zet draagt dit bij aan wat frisse lucht.

Keuken

  • Het belangrijkste in de keuken is dat je geen ongedierte wilt hebben. Die komen namelijk op je keuken af omdat daar al het eten ligt. Zorg ervoor dat je regelmatig je vuilnisbak verschoont en zet vallen uit. Voorkomen is beter dan bestrijden. Pesticiden worden streng afgeraden.
  • Iets wat veel mensen niet in een huis hebben maar wel ontzettend handig is voor de veiligheid, is een brandblusser. Het zal je verbazen hoeveel schade mensen jaarlijks oplopen door een klein brandje. 
  • Laat de afzuigkap altijd aan staan met koken. Maakt niet uit wat je kookt, hoe klein of groot. Er komen altijd vervuilde stofjes in de lucht. 

Buiten

  • Gebruik als het nodig is voor organische meststoffen in de tuin. Gebruik van pesticiden of onkruidverdelgers wordt streng afgeraden.
  • In het geval dat je een garage hebt of de auto dichtbij de tuin parkeert, laat hem dan niet te lang stationair draaien. Daardoor komen te veel uitlaatgassen in je buurt.
  • Neem veel groen in je tuin. De geeft een mooie uitstraling en de schaduwen kunnen in de zomer voor verkoeling zorgen. Als iedereen meer groen in de tuin zou hebben of op het dak zou dat de biodiversiteit erg bevorderen. 

Er zijn natuurlijk nog veel en veel meer maatregelen die je kan ondernemen voor je woning. Meer tips over bijvoorbeeld je slaapkamer en badkamer kan je vinden op https://interwonen.nl/. Dan kan je gelijk eens kijken voor nieuwe duurzame meubelen.

Gerelateerde berichten
Huis

Producten Starcooling

1 Minuten lezen
Wilt u ook opperste concentratie op werk en thuis in uw eigen woning? Natuurlijk bent u dan benieuwd naar de producten van…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *