NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Een duurzamere woning helpt het milieu enorm

2 Minuten lezen

Het milieu verbeteren doe je niet zomaar en is een taak van ons allemaal. Je kunt op twee manieren duurzamer gaan wonen of je investeert in je woning of je gaat je dagelijkse leven drastisch veranderen. In deze blog lees je hoe je door middel van duurzame investeringen voor jouw woning, het milieu kunt verbeteren.

Een warmtepomp voor jouw woning

Mijn ouders hebben twee jaar geleden gekozen voor een warmtepomp als alternatief op hun cv-ketel op gas. De cv-ketel zorgt namelijk voor enorm veel CO2 uitstoot en die moeten we gaan verminderen als we het milieu willen verbeteren. De investering was flink, ondanks de subsidie die ze kregen van de overheid. Voordeel was echter wel dat de woning een beter energielabel kreeg. Dit betekent dat de woning in waarde is gestegen en in de toekomst meer waard is op de woningmarkt. 

Ook bespaar je vrijwel direct op je energieverbruik en dus ook op je kosten. Niet voor niks wordt de warmtepomp een steeds populairdere aankoop.

Zonnepanelen voor gratis zonne-energie

Er zijn mensen die ze niet mooi vinden, maar de zonnepanelen op de daken van woningen zie je steeds vaker terugkomen. Van zonnepanelen kan je bijna 30 jaar genieten. De aanschafwaarde is hoog, maar naar ongeveer tien jaar zou je de normale energiekosten er wel uit hebben gehaald. Hierna kun je dus gaan genieten van gratis zonne-energie. In mijn ogen is dit één van de beste investeringen die je kunt doen. Je helpt het milieu en je slaat financieel ook een goede slag op de lange termijn. 

Isoleren

Het laten isoleren van jouw woning kan op vele manieren. Een isolatiebedrijf kan je dak, je vloer, je muren of je ramen isoleren. De voordelen zijn dat je minder last hebt van tocht in huis en dat de warmte beter binnen blijft. Je kunt dus heerlijk genieten thuis en hebt geen hoge verwarmingskosten meer nodig. Ook in de winter zal het een heerlijk binnenklimaat zijn in jouw woning. Bijkomende voordelen van isolatie zijn dat je direct meer energie gaat besparen en dat de woningwaarde stijgt door de isolatie werkzaamheden. 

Een win-win situatie

Kiezen voor isolatie is in mijn ogen nooit een foute keuze, omdat het een win-win situatie is. Je zult lekkerder gaan wonen en geld gaan besparen, zeker op de lange termijn, en je helpt het milieu, doordat je minder energie gaat verspillen en duurzamer wordt. Een warmtepomp wordt ook steeds populairder, maar mijn favoriete investering is toch de investering in zonnepanelen. Op lange termijn ga je zoveel geld besparen en dat terwijl je jouw steentje bijdraagt aan een beter milieu.

Gerelateerde berichten
Energie

Cv-ketels voor diverse huishoudens

4 Minuten lezen
Een betrouwbare en efficiënte cv-ketel is essentieel voor het verwarmen van onze huizen en het leveren van warm water. Met verschillende soorten…
Energie

De verschillende soorten radiatoren

4 Minuten lezen
Radiatoren zijn een geweldige manier om uw huis te verwarmen, maar met zoveel verschillende soorten waaruit u kunt kiezen, kunt u overweldigd…
Energie

Hoe kan je duurzaam energie opwekken

2 Minuten lezen
Heb je het in de winter ook altijd zo koud in huis? Het lijkt net alsof jouw verwarming niet mee wilt werken….
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *