NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Gemakkelijk kosten besparen doe je door duurzamer te gaan leven

1 Minuten lezen

Door toedoen van de mens verslechtert het milieu. Als wij zuiniger en bewuster om zouden gaan met ons energieverbruik zou de lucht minder worden vervuild door al die broeikasgassen. Broeikasgassen zoals koolstofdioxide (CO2) vervuilen de lucht en dat is slecht voor het milieu. In deze blog lees je hoe zonder weinig inspanningen geld kunt besparen en tegelijkertijd het milieu kunt verbeteren.

Investeer in isolatie

De eerste stap naar een duurzame woning is kiezen voor huisisolatie. Het laten aanleggen van isolatiemateriaal kan binnen één dag gebeuren, waardoor je niet in de rotzooi blijft zitten. Isolatie zorgt ervoor dat je vele kosten kunt gaan besparen op de energiekosten. Daarnaast verhoogt isolatie de woningwaarde en het wooncomfort. Je woning zal minder last hebben van tocht en de warmte zal beter in je woning blijven wat zorgt voor een heerlijke binnentemperatuur.

Kies voor groene energie

De meeste huishoudens maken momenteel nog steeds gebruik van grijze energie. Dit terwijl er ook al huishoudens zijn die voor groene energie kiezen. Groene energie is energie die opgewekt wordt uit natuurlijke en onuitputbare bronnen zoals de zon of de wind. Groene energie is daardoor milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld een grijze energiebron als gas. Als je een warmtepomp aanschaft kun je de traditionele op gas gestookte cv-ketel vervangen. Door deze aanpassing zal je woning veel minder CO2-uitstoten. Naast de warmtepomp zou je ook nog kunnen kiezen voor zonnepanelen. Zonnepanelen verlagen ook de CO2-uitstoten en kunnen ervoor zorgen dat je jaarlijks een paar honderd euro gaat besparen op de energiekosten.

Kosten besparen in je huishouden

Duurzaam wonen hoeft niet direct te betekenen dat je flink moet gaan investeren. Mocht je niet in de financiële situatie zitten om te investeren kun je ervoor kiezen om zuiniger te gaan leven. Met deze manier van leven kun je juist kosten besparen. Dagelijks korter douchen, de verwarming lager zetten en elektrische apparatuur vaker uitzetten zijn enkele simpele voorbeelden die op de lange termijn (een jaar) flink verschil kunnen maken.

Goed voor jou en goed voor het milieu

Met isolatie en zonnepanelen kun je flinke kosten besparen, want deze investeringen kun je vrij gemakkelijk terugverdienen en leveren je uiteindelijk winst op. Met een warmtepomp is dit niet altijd het geval, maar je doet wel een enorm goede daad voor het milieu en dat zou toch ook een hele hoop waard moeten zijn!

Gerelateerde berichten
Besparen

Test bericht

1 Minuten lezen
Nam eget dui. Nulla neque dolor, sagittis eget, iaculis quis, molestie non, velit. Praesent venenatis metus at tortor pulvinar varius. Aliquam eu…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *