NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Vastgoed

Wonen als een baas

2 Minuten lezen

Heb je eindelijk een vaste baan? Of ga je studeren in een hele andere stad en ga je daar wonen? Dan kan je jouw borst alvast nat maken. Verhuizen is namelijk erg spannend en er komt veel bij kijken. Maar maak je geen zorgen hoor. Je moet er ook vooral van genieten. Dit is een van de belangrijkste momenten uit je leven. Voor het eerst helemaal afhankelijk zijn van jezelf en je hoeft naar niemand meer te luisteren. Je kan lekker een eigen huisje zoeken waar jij volledig de baas over bent. Voordat je een huis gaat kopen of huren is het altijd verstandig om alle voorwaarden te kennen. De voorwaarden voor sociale huurwoningen bijvoorbeeld. Als je eindelijk gaat verhuizen moet je op een paar dingen letten. Ten eerste moet je niet blindelings maar gaan beginnen aan een verhuizing. Je moet altijd een planning maken. Zo kan je inschatten hoeveel tijd je kwijt bent en of je eventueel hulp nodig hebt van mensen. 

Vereniging van Eigenaren

Als je gaat verhuizen naar een woningcomplex, werkt het net even wat anders dan je misschien gewend bent. Je wordt dan namelijk lid van een VvE (Vereniging van Eigenaren). Voordat je een huis gaat huren bij een woningcomplex is het dus verstandig dat je weet waar je in beland. Er gaan soms verhalen rond over VvE’s dat ze niet goed communiceren met bewoners. In Nederland hoef jij je daar niet zoveel zorgen over te maken. Het is wel verstandig dat je kritische vragen durft te stellen over de organisatie van de VvE beheerder. Als je er een goed gevoel bij hebt kan je er zonder problemen naartoe. Maar dan ben je er nog niet. Een tip die ik je wil meegeven is dat je gelijk kennis moet maken met de mensen waar je te maken mee hebt. Je buren bijvoorbeeld en de VVe bestuursleden. 

Huis verbouwen

Nu je alle minder leuke aspecten achter de rug hebt zoals al je spullen verhuizen, kan je beginnen aan de leukere zaken. Je huis opnieuw inrichten of verbouwen bijvoorbeeld. Dit is een van de leukste momenten van het gehele proces. Je kan je huis eindelijk compleet inrichten zoals jij het mooi vindt. Hiervoor hebben wij een paar handige tips. Maak een planning en een plattegrond. Met de planning kan je stap voor stap opschrijven wat je eerst gaat doen en hoe lang alles gaat duren. De plattegrond is handig om een globale indeling te maken. De tweede tip is misschien wel vanzelfsprekend maar veel mensen doen het toch niet. Het is namelijk zo dat je het beste kan beginnen met alle grote projecten zoals de keuken renoveren of een hekwerk om je tuin. Daarna kan je focussen op het meubilair. Terwijl je dit doet is het goed om te kijken of je een stukje duurzaamheid kan toepassen. Denk aan waterbesparende kranen, LED-verlichting of een warmtepomp. Je kan subsidie bij de overheid aanvragen voor warmtepompen. Dit geldt voor meer duurzame maatregelen. Het mooie hieraan is, is dat je geld kan besparen op lange termijn terwijl je tegelijkertijd de wereld helpt te verbeteren.

Gerelateerde berichten
Vastgoed

Een inboedelverzekering afsluiten

6 Minuten lezen
Het beschermen van uw huis en bezittingen is een essentieel onderdeel van het leven, en het afsluiten van een inboedelverzekering zorgt ervoor…
Vastgoed

Duurzaam leven begint bij jezelf

2 Minuten lezen
Als je duurzaam leeft zorg je ervoor dat je niet onnodig energie verspilt, want dit is slecht voor het milieu. Op twee…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *