NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Vastgoed

Duurzaam leven begint bij jezelf

2 Minuten lezen

Als je duurzaam leeft zorg je ervoor dat je niet onnodig energie verspilt, want dit is slecht voor het milieu. Op twee manieren kun je dit bereiken, je investeert in je woning of je gaat duurzamer leven. In deze blog kijken we naar de investeringen die je kunt doen om je woning duurzamer te maken.

Isolatie van je woning

Woonisolatie is de eerste stap naar een duurzame woning. Het laten aanleggen van isolatiemateriaal in je woning zorgt voor extra wooncomfort. De warmte zal je woning niet meer uitgaan en tocht komt er niet in. Naast extra comfort zorgt een goed geïsoleerde woning er ook voor dat je maandelijks lagere energiekosten zult hebben. Voor het laten isoleren van je woning kun je een hoge subsidiekorting krijgen en het mooie van isolatie is dat het je woningwaarde verhoogt. Mocht je over meerdere huizen beschikken die je van onderhoud moet voorzien en zodoende ze dus ook wilt isoleren om jouw vastgoed rendabeler te maken kan je om hulp vragen. Zo kan VvE beheer Haarlem helpen met het onderhouden van je panden en de isolatie tot in de puntjes verzorgen.

Neem zonnepanelen

In Nederland hebben bijna 200.000 huishoudens zonnepanelen op hun dak geïnstalleerd. Met zonnepanelen kun je jaarlijks enkele honderden euro’s besparen op je energierekening. Met een levensduur van ongeveer 25 jaar kun je de hoge investeringsprijs terugverdienen in tien jaar tijd. 

Dit maakt de keuze van zonnepanelen een rendabele op financieel gebied. Daarnaast zijn zonnepanelen goed voor het milieu, omdat de totale CO2-uitstoot van je woning afneemt door te kiezen voor zonne-energie.

Schaf een warmtepomp aan

Naast isolatiemaatregelen en zonnepanelen zou je ook nog kunnen overwegen om een warmtepomp aan te schaffen. Een warmtepomp dient als alternatief voor de traditionele (op gas gestookte) cv-ketel. Een warmtepomp is milieuvriendelijker, omdat het geen CO2-uitstoot. Met deze investering draag je bij aan een beter milieu, omdat de broeikasgassen de lucht vervuilen. Voor de aanschaf van een warmtepomp kun je subsidie krijgen, maar financieel gezien zijn isolatie en zonnepanelen rendabelere investeringen.

Wees zuiniger in je dagelijkse leven

De bovengenoemde investeringen kunnen allemaal bijdragen aan een beter milieu op de lange termijn. Verder kan je ook zuiniger zijn met je abonnementen. Neem budget alles in 1 om zowel je huis van internet en tv te voorzien via DSL, ADSL of glasvezel. Je moet echter ook kijken naar je eigen leefstijl en in je dagelijkse leven veranderingen aanbrengen. Zet thuis de verwarming lager, douche korter en kijk minder televisie bijvoorbeeld. Op de korte termijn maakt dit weinig verschil, maar doe je dit soort dingen consistent dan kun je op jaarbasis veel geld en energie besparen.

Gerelateerde berichten
Vastgoed

Een inboedelverzekering afsluiten

6 Minuten lezen
Het beschermen van uw huis en bezittingen is een essentieel onderdeel van het leven, en het afsluiten van een inboedelverzekering zorgt ervoor…
Vastgoed

Wonen als een baas

2 Minuten lezen
Heb je eindelijk een vaste baan? Of ga je studeren in een hele andere stad en ga je daar wonen? Dan kan…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *