NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Tuin

Wat zijn de kenmerken van de laurier Herbergii?

2 Minuten lezen
laurier herbergii

De laurierhaag is een van de meest populaire haagsoorten die we in West-Europa kennen. Je ziet deze hagen in veel tuinen en dat is niet zonder reden. De laurierhagen gedijen goed in ons klimaat en zijn behoorlijk goed opgewassen tegen ziekten, droogte en stevige vorst. De laurierhaag is echter een behoorlijk algemeen begrip, omdat deze onder te verdelen is in verschillende soorten. Populaire soorten zijn bijvoorbeeld de Rotundifolia, Novita en Etna. Maar er zijn ook andere soorten die misschien niet het meest bekend zijn, maar wel veel te bieden hebben. Een voorbeeld hiervan is de laurier Herbergii. Maar wat is het verschil tussen bovengenoemde lauriersoorten en de laurier Herbergii en welke kenmerken zijn typerend voor deze haagplant? Je leest het in dit artikel.

Kenmerken van de laurier Herbergii

De laurier Herbergii heeft een aantal unieke kenmerken die de plant onderscheiden van de andere lauriersoorten. In tegenstelling tot andere lauriersoorten met doorgaans dikke bladeren, valt de Herbergii op met zijn smalle, donkergroene bladeren. Bovendien geeft de Herbergii in de voorjaar fraaie witte bloemen. Waar de Herbergii wel op zijn familie lijkt is de wintergroenheid. Alle lauriersoorten blijven namelijk het hele jaar door mooi groen. Met een laurierhaag ben je dus het hele jaar door verzekerd van voldoende privacy en beschutting.

Onderhouden van je haag

De laurier Herbergii is een snelgroeiende haagplant en dat betekent dat je deze regelmatig moet snoeien om in vorm te houden. Het beste doe je dit direct na de bloeiperiode en in het najaar. Zo creƫer je de beste omstandigheden voor een goede groei. Let er bij het plaatsen van je haag op dat je deze in de juiste grond plant. Klei, zand en veengrond zijn geschikt, omdat deze water doorlaten. Let er echter op dat de grond niet te nat wordt, dat belemmert het groeiproces. De plant heeft eigenlijk nauwelijks extra aandacht nodig. Een keer per jaar licht bemesten is meer dan voldoende.

Is deze lauriersoort iets voor jou?

Nu je weet wat typische kenmerken van de Laurier Herbergii zijn, heb je ook een goed beeld of de laurier bij jouw tuin past. In principe komt de struik in vrijwel elke tuin goed tot zijn recht. De Herbergii wordt meestal gebruikt om een middelhoge tot hoge haag te vormen. Het is een ideale haag als je inkijk in de tuin wilt voorkomen. Door de hoge dichtheid van de bladeren is het vrijwel onmogelijk om door de haag heen te kijken.

Overige houten producten

Naast een bloeiende struik in de tuin kan men hout goed gebruiken voor een unieke sfeer in huis. Muren, plafonds en de vloer kunnen van gelakt hout worden voorzien. Wil je houten vloeren of een Zwevende ondervloer dan kan je hier eens een kijkje nemen.

Gerelateerde berichten
Tuin

In contact komen met een goede zwembadspecialist zoals Aqua Vivenda

1 Minuten lezen
Aqua Vivenda is de specialist in alle varianten van zwembaden. Als je op zoek bent naar een zwembad in de tuin van…
Tuin

Voordelen van De Wit Hekwerken voor sierhekwerk

1 Minuten lezen
Een van de meeste verkochten hekwerken bij De Wit Hekwerken is het sierhekwerk. De Wit Hekwerken levert veel verschillende sierhekwerken als omheining…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *