NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Hoe kun je inbrekers afschrikken

2 Minuten lezen
hangslot gesloten

Als je hoort dat er midden in de nacht mensen je huis binnendringen, krijg je de schrik van je leven.
Helaas blijven er altijd inbrekers actief. Een stap om mee te beginnen is het regelen van professionele slotenservice. In Nederland zijn er nog steeds dagelijks meer dan 100 inbraakpogingen. Met de sloten diensten van een gecertificeerde slotenmaker voorkom je problemen. In deze blog wil ik je enkele manieren geven om inbrekers af te schrikken, waardoor ze waarschijnlijk geen risico willen nemen en jouw woning ontlopen.

Lampen die automatisch aangaan

In mijn eigen woning heb ik aan de voor- en achterkant een nachtlamp. Deze lamp gaat aan wanneer er mensen langs lopen. Inbrekers komen vaak in zwarte kleding, omdat ze niet gezien en herkend willen worden. Zo’n automatische lamp schrikt inbrekers af, omdat ze denken dat ze gezien worden.
De kans is groot dat inbrekers snel zullen vertrekken als dat nachtlicht aangaat.

Een alarmsysteem

Een andere manier om inbrekers zelf de stuipen op het lijf te jagen is door een alarmsysteem te installeren. Het alarm zal afgaan wanneer inbrekers bij de voor- of achterdeur komen. Het voordeel van een alarm is dat het veel geluid maakt. De inbrekers zullen dus niet alleen schrikken, maar er is ook een grote kans dat je wakker wordt of buren en dus de daders op heterdaad kunt pakken. Mijn advies is echter wel dat je inbrekers nooit moet confronteren. Je eigen veiligheid is het belangrijkste.

Bel de politie

Zoals hierboven al beschreven, ga niet de inbrekers te lijf of met ze in gesprek. Bel direct de politie en laat de politie hun werk doen. Ook kun je met de buren een buurtapp starten, waarbij jullie elkaar kunnen appen als er zich verdachten situaties voordoen. In sommige gevaarlijkere buurten is het zelfs mogelijk om de buurtagent in de app te hebben. Deze agent kun je dan altijd appen of bellen bij noodgevallen (bijvoorbeeld een inbraak).

Afschrikken is vaak niet genoeg

Bij sommige inbrekers is afschrikken helaas niet genoeg, want die gebruiken gewoon bruut geweld, trappen de deur in, gaan snel te werk en maken dan dat ze wegkomen. Mijn advies is daarom om voor goede sloten voor je woning te zorgen. Een slotenmaker kan zorgen voor veiligheidssloten, waardoor je deur niet zomaar meer ingetrapt kan worden. Wil je het inbrekers lastig maken, zorg dan voor een alarmsysteem of nachtlamp en bel de politie zodra je verdachte situaties ziet. De kans dat je dan last zult krijgen van diefstal door inbraak, is dan een stuk kleiner. 

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Inbraakpreventie voor in je woning

2 Minuten lezen
Inbraakpreventie is een reeks maatregelen die u kunt nemen om te voorkomen dat inbrekers uw huis binnendringen. In dit artikel bespreken we…
Beveiliging

Betaal voor betere beveiliging en voorkom inbraakdiefstal

2 Minuten lezen
Inbrekers doen hun huiswerk, gebruiken gereedschap en slimme inbraakmethodes. Hierdoor is het heel moeilijk om inbraakdiefstal van slimme inbrekers te voorkomen. In…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *